Sidste nyt

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 >

Insitu-prisen 2012

Insitu 2012 billede

Arkitekt og entreprenør får fornem arkitekturpris for at skabe et anlæg, der både giver me- ning for de udøvende skatere og er en rummelig og skulpturel oplevelse for tilskuerne

In-Situ Prisen 2012 går til arkitektvirksomheden Nordarch, ved Søren Nordal Enevoldsen, samt entreprenørfirmaet Hoffmann A/S, der har været hovedentreprenør på udførelsen af Skate- parken i Fælledparken i København.

Formanden for prisens bedømmelseskomité, arkitekt maa Signe Kongebro fra Henning Larsen Architects A/S, kalder Skateparken en åben og venlig betonhave til en ellers hjemløs sport.

"Arkitekturen i Skateparken er et rumligt sprog til skateren, som ved, hvordan han eller hun skal agere og bruge rummet. Det er programmeret arkitektur, hvor alt giver mening for den udøvende", siger Signe Kongebro og fortsætter:

"Samtidig er Skateparken meget rummelig og skulpturel. Man kan som tilskuer fordybe sig i den store variation af organiske former, overgange og kanter. Som et stykke stof blandet med natur".

Bag In-Situ Prisen står Dansk Beton Fabriksbetongruppen, der repræsenterer alle betydende producenter af fabriksbeton i Danmark og er en del af Dansk Byggeri. In-Situ Prisen 2012 uddeles med støtte fra PASCHAL-Danmark, som leverer totalløsninger indenfor forskalling, forme og understøtning til betonstøbning.

Formålet med In-Situ Prisen er at fremhæve det pladsstøbte byggeri og de mange, spændende muligheder, der er ved brug af fabriksbeton. Prisen uddeles til personer eller firmaer, som har stået for smukt arbejde i pladsstøbt beton, eller som har medvirket til at gøre brugen af for- skalling lettere eller mere spændende.

Dommerkomiteen fremhæver de meget glatte overflader, som blev frembragt af amerikanske eksperter ved håndarbejde med pudsebræt og en sprøjteflaske med vand.

"Netop Skateparken kunne ikke realiseres med andet end in-situ støbt beton. Betonoverfla- derne er afgørende. Skaternes udstyr er tilpasset underlaget, og dommen er hård, hvis noget ikke er i orden", siger Signe Kongebro.

Se hele pressemeddelelsen her