Andre projekter

KARA Energitårnet

KARA/NOVEREN, der er et affaldsselskab, der behandler affald fra 9 sjællandske kommuner udvider i øjeblikket deres forbrændingsanlæg ved Roskilde og opfører et helt nyt kraftvarmeanlæg, der bliver et top moderne byggeri med mange miljømæssige fordele. Derudover bliver det et meget synligt og markant byggeri med 50 meter høje forbrændingskamre og et 98 meter højt tårn, kaldet Energitårnet, der vil være synligt fra mange steder i Roskilde og omegn både dag og nat.
Læs mere

Carlsbergbyen

I det sydøstligste hjøne af det store Carlsbergområde i Valby ved København har der gennem længee tid været stor aktivitet. Det startede med et større nedrivningsarbejde af gamle lagerhaller og produktionsbygninger, og nu er arbejdet med opførelse af den nye bydel gået i gang.
Læs mere

Kalomega

Kalomega - ny administrationsbygning med PASCHAL-ekspert Kenneth Larsen som formand.
Læs mere

A-Bakken

Abakke1Abakke2Abakke3Abakke4Abakke6Abakke5

Ude på spidsen af Refshaleøen - på det nordligste Amager - har der ligget et kraftværk siden 1971. Amagerværket er en meget vigtig brik i den samlede forsyningsplan for hovedstadsområdet, og værket er gennem de seneste tre årtier løbende blevet udvidet og renoveret. 

Kraftværket, der i dag er ejet af HOFOR (Hovedstadens Forsyningsselskab), står nu overfor en gigantisk udvidelse, der i folkemunde efterhånden er blevet kendt som A-Bakken. Navnet kommer fra det spektakulære forslag, som arkitektfirmaet BIG har udarbejdet, hvor hele det nye bygningskompleks pakkes ind i en stor skal, der på den ene side udformes som en 90 meter høj skibakke. 

Arbejdet med at opføre det nye forbrændingsanlæg har været i gang siden slutningen af 2013 og opførelsen af råhuset udføres af NCC, der for nogle år siden afsluttede et lignende - men dog mindre - projekt på forbrændingsanlægget KARA i Roskilde. 

Forarbejdet på pladsen har bl.a. betydet et omfattende piloteringsarbejde med mere end 250 stk. 30 meter lange betonpiller, der er banket ned i undergrunden for at finde fast støtte. Herefter er der støbt fundamenter og gravet ud til den store affaldssilo, og bygningen har efterhånden fundet sin endelige facon. 

Det højeste punkt over jordniveau er 55 meter, og da stort set hele anlægget er støbt insitu, har der været tale om en meget stor betonopgave. PASCHAL har leveret store mængder LOGO-form til fundamenter og vægge og SHORING understøtning til de mange kraftige dæk. Til de høje bygningsdele er der også anvendt PASCHAL's nye klatreforskalling. Det har været en af de største forskallingsopgaver, som vi har medvirket til, hvilket også afspejles i, at en af vores fem ingeniører har været allokeret til projektet på fuld tid.