Andre projekter

UnikaBeton

Verdens første topologioptimerede betonkonstruktion hos PASCHAL i Glostrup.
Læs mere

Ny PASCHAL kontorbygning

Den nye kontorbygning i Århus er et betonhus opført in-situ og bygningen er tegnet af Dan-Flex A/S, Odense. Den forventes klar til indflytning ultimo april.
Læs mere

Dristige former i Birkerød

NCC bygger nyt Kultur & Aktivitetscenter i Birkerød.
Læs mere

Bellahøjbadet

NCC bygger det nye Bellahøjbad i København med et 50 meter bassin, et udspringsbassin og et øvebassin, hovr nøjagtighed spiller en væsentlig rolle.
Læs mere

Fiskerindustriskolen

Ny fiskeindustriskole opføres i Vestmanna på Færøerne af MT Højgaard og PASCHAL har leveret Trapez rundforme til projektet.
Læs mere

Robot laver støbeforme

Robot laver støbeforme 1

UNIKABETON

Betoncentret på Teknologisk Institut indviede i juni 2007 "Det højteknologiske betonværksted". Et værksted hvor flere computere, en robot og et blandeanlæg i skøn forening automatisk skal omsætte arkitekternes visioner til konkrete betonkonstruktioner. Betonværkstedet er en central del af Højteknologifondens 3-årige projekt UNIKABETON.

UNIKABETON-projektet , som PASCHAL-Danmark deltager i, har til formål at gøre det nemmere og billigere at bruge beton til byggeri med visionære former samt at lave industrielt fremstillede unikke betonkonstruktioner - uden arbejdsmiljøproblemer og med en konkurrencedygtig økonomi.

Idéen er at få en robot til at fræse den valgte form i f.eks. polystyrol, som så indsættes i standardiserede forme, som på den måde kan give et unikt aftryk. Udover PASCHAL-Danmark deltager Teknologisk Institut (projektleder), Syddansk Universitet, Arkitektskolen Aarhus, Spæncom, Unicon, MT Højgaard og robotleverandøren Giben Scandinavia. Højteknologifonden er medfinansierende i dette projekt.